Zwycięstwo kucharzy z Hotelu Kristoff!

I miejsce naszych kucharzy na IV Międzynarodowym Festiwalu Kuchni Zbójeckiej

Kucharze Waldemar Trzciołek i Wojciech Roszyk z Restauracji Hotelu Kristoff zajęli I miejsce w IV Międzynarodowym Festiwalu Kuchni Zbójeckiej, który odbył się w dniach 13-14 lipca 2012 r. w Skoczowie. Kucharze przygotowali comber jagnięcy marynowany w czosnku niedźwiedzim, pesto z rukoli i rozmaryn polany ciepłą galaretką z buraka, puree z dyni i proszkiem z pumpernikla i suszonych grzybów. Do tego duszona szalotka z kasztanem jadalnym w sosie.
Zwycięzcy zostali nominowani do udziału w Kulinarnym Pucharze Polski oraz otrzymali 2 Złote Ciupagi z 24 karatowego złota.
Więcej na stronie: http://gazetacodzienna.pl/artykul/kultura/zbojnicy-gotowali-w-skoczowie

Opinie o hotelu
Spacer 3D